skip to Main Content

Červnové obnovené schůzky

Na začátku června po ukončení nouzového stavu jsme se rozhodli obnovit páteční schůzky. Nosili jsme si na ně s sebou roušky, používali dezinfekci rukou a na začátku si měřili teplotu. Pokračovali jsme také v přípravě letního tábora.
Naše červnové schůzky ale pronásledovala nepřízeň počasí. Hned první pátek v červnu celý den lilo jako z konve a přestalo těsně před začátkem schůzky. Naštěstí jsme se nedali odradit. Přišel i Aleš s motorovou pilou a pod jeho vedením starší pracovali kolem klubovny na dřevu a dokončili, co už začal Michal s Patrikem a Jáchymem. Mladší byli mezitím v Pelinách s Leničkou a Lenkou. Měli lehkou poznávačku, kterou si pak zkusili i starší. Společně jsme si pak zahráli několik her a na konci schůzky měla slovo Verunka – vyhodnotila nám Schůzky online a rozdávala odměny za přípravu úkolů a jejich plnění. Nejvíce se zapojila rodina Dastychova, Burešova a Kučerova. Další pátek byly plánované lesní studánky na kolách. Těsně před začátkem schůzky přišla silná bouřka s vydatným deštěm a schůzku jsme telefonicky odvolali. Místo ní si vedoucí dali poradu s přípravou tábora.
Předposlední pátek v červnu jsme se sešli u klubovny. Původně jsme opět chtěli do lesa na studánky, ale kupodivu zase lilo. Schůzka proběhla v klubovně a pod přístřeškem u klubovny, který jsme narychlo postavili. Hráli jsme hru „Čokoláda“, kdy jednotlivé skupiny představovaly rodiny, které pěstují kávové boby a snaží se je různým nákupčím prodat a získat co nejvíce peněz. Taky jsme při tom ochutnávali různé druhy čokolády a něco se o ní dozvěděli. Potom jsme si ještě stihli zahrát Cinkačku.
Při poslední schůzce opět pršelo, ale naštěstí s přestávkami. Takže jsme si zvládli zahrát několik her venku, připravit oheň (tentokrát chystali mladší) a opéct si. Dokonce jsme si u ohně i zazpívali. Tentokrát neproběhlo obvyklé hodnocení jednotlivců a týmů, ale snad to nikomu moc nevadilo.